YIN YOGA

Bij Lavendel Wellness kun je ook je wekelijkse Lavendel YIN YOGA les volgen.

YIN YOGA is een zachte en meditatieve vorm van yoga waarin diepe ontspanning en stimulatie van levensenergie samenkomen.
Het is een fijne tegenhanger van ons vaak snelle en hectische bestaan (YANG).

YIN YOGA kan je helpen om beter om te gaan met stress en weer in contact te komen met jouw lijf. YIN YOGA geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord.

YIN YOGA richt zich met name op het bindweefsel en de gewrichten. Omdat bindweefsel “traag” weefsel is, verblijf je bij yin yoga langer, zo’n 2-5 minuten, in een houding. Hierdoor kun je het bindweefsel aanspreken. Je krijgt alle tijd om te onderzoeken waar op dat moment jouw aandacht gevraagd wordt.

 

 

Lavendel Wellness - Yin Yoga
Lavendel Wellness - Yin Yoga

 

Door met je aandacht aanwezig te zijn in het lichaam, en contact te maken met je gevoel, ontstaat er ruimte om de grenzen van lichaam en geest in stilte te leren kennen.
Door je helemaal aan een YIN houding over te geven, en eigenlijk “niets” te doen, maar de zwaartekracht het werk te laten doen, zul je ruimte gaan ervaren en kun je spanning loslaten, waardoor jouw levensenergie (Prana) weer ongehinderd door jou heen kan stromen.

YIN YOGA verhoogt je weerstand, je vitaliteit en je weerbaarheid. Niet alleen op het fysieke vlak, maar juist ook op mentaal, emotioneel en energetisch niveau zul je een positieve verandering ervaren.
YIN YOGA is de ideale yogavorm voor mensen die op zoek zijn naar minder stress, en meer balans in hun leven.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar welkom@lavendelwellness.nl of een appje/berichtje naar 06 300 86986.

Je bent van harte welkom!